به گزارش سایت آموزش پرورش بلدرچین

آشنایی اجمالی با بلدرچین

بــِلدِرچین (به پارسی سره: کَرَک)‏ (نام علمی: Coturnix coturnix) پرنده‌ای کوچک از تیرهٔ قرقاولیان، راسته ماکیان‌سانان است. بلدرچین شناخته‌شده‌ترین گونۀ راستۀ ماکیان‌سانان است و پرهای خاکی و قهوه‌ای دارد.

بلدرچین‌ها جثهٔ کوچک و خپلی دارند و زندگی بر روی زمین را ترجیح می‌دهند. از دانه‌ها و نیز ات و دیگر جنبندگان کوچک تغذیه می‌کنند. بر روی زمین لانه می‌سازند و بر پروازهای کوتاه و سریع قادرند، برخی گونه‌ها همچون بلدرچین ژاپنی و بلدرچین معمولی پرندگانی مهاجرند و توانایی پرواز در مسافت‌های طولانی را دارند. در برخی کشورها برخی گونه‌های بلدرچین در تعداد زیاد پرورش داده می‌شوند تا از تخم و گوشت آن‌ها استفاده شود و یا حتی در شکارگاه‌ها رها شوند. این پرنده در ست‌گاه‌های خود هم توسط انسان‌ها بطور گسترده‌ای شکار می‌شود تا از گوشت و پرهایش استفاده شود.


نام

پراکندگی گسترده و فراوانی نِسبی این پرنده در خاورمیانه با نام‌های مختلف برای آن در میان فارسی‌زبانان همراه بوده‌است. به‌جز «بلدرچین» که واژه‌ای در اصل ترکی و اصلی‌ترین نام این پرنده است. واژهٔ «کَرَک» در متون فارسی میانه و نیز در گویش هراتی و گویش‌های زبان کردی، در فارسی جدید به‌ویژه در گویش کرمانی واژهٔ «بدبده»، در فارسی کلاسیک واژهٔ «وَرْتِج/وَرْتیج/وَرْدیج» و در مازندران و برخی مناطق گیلان و سمنان «وَرده» از نام‌های دیگر این پرنده است. در زبان گیلکی نیز آن را «وُشُم/وُشوم» می‌نامند و سومین پادشاه زیاری را به جهت علاقه‌اش به شکار بلدرچین وشمگیر می‌نامند. در عربی از واژه‌های «سَمانی» و «سَلویٰ» استفاده می‌شود که به فارسی نیز راه یافته‌است. لامعی گرگانی شاعر سدهٔ پنجم می‌سراید:
باران و برف بارد بَر ما کنون زِ ابر         چون بر بنی سرائیل از آسمانْ سَمان


آموزش پرورش بلدرچین بلدرچین ,پرنده ,فارسی ,واژهٔ ,استفاده ,کوچک ,پرورش بلدرچین منبع

مشخصات

تبلیغات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

09197977577المنتال مولتی در تهران بهترین سایت تاریخ ترور شماره خاله KittyVolkman lightspeedman rahweb